Thursday, August 12, 2010

EZAM BAGAI PIRING HITAM LUSUH ULANGI TOHMAHAN TERHADAP WA AZIZAH

SHAH ALAM 12 OGOS 2010:

Presiden KEADILAN, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail kesal dengan tindakan Senator Ezam Mohd Nor yang mendakwa kononnya beliau telah menelefonnya supaya menghalang lelaki daripada mendekati Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Dalam kenyataannya semalam, Dr Wan Azizah berkata beliau kesal dengan dakwaan Ezam itu yang sengaja mengada-ada cerita selepas beliau meninggalkan KEADILAN lebih tiga tahun lalu dan menyertai semula Umno.

Menurut beliau, semasa berada di perkarangan mahkamah Selasa lalu, wartawan akhbar Berita Harian menyatakan beliau telah di arah untuk mengajukan soalan tersebut.

"Saya dengan tegas menafikan tohmahan jahat beliau. Saya tidak pernah menelefon beliau (Ezam) mengaitkan Anwar seperti tohmahan tersebut.

"Saya kesal kerana nafsu politik beliau tidak ada batas sehingga sanggup memfitnah saya selaku isteri dan ibu. Ternyata untuk kekal relevan sebagai alat pimpinan Umno, kerja beliau hanya mencerca kami," tegas beliau.

Dr Wan Azizah berkata beliau akan tetap enggan melayan sebarang dakwaan Ezam yang dibuat hasil menerima upah pimpinan Umno walaupun ia diulangi serta mengaitkan nama beliau secara peribadi.

"Saya mengingatkan beliau supaya menghentikan kerja fitnah yang jelas fasik. Sekiranya beliau terus mengulangi fitnah tersebut, saya akan mengambil tindakan undang-undang terhadap beliau dan merujuk beliau ke Mahkamah Sivil dan Mahkamah Syariah," tegas Wan Azizah lagi dalam kenyataan itu.

Seperti piring hitam lama, bekas Ketua Angkatan Muda KEADILAN itu mengulangi dakwaan kononnya Dr Wan Azizah pernah bercakap dengan nada cemas dalam satu panggilan telefon kepada Ezam dari Washington satu ketika dahulu.

Perkara itu timbul apabila Ezam yang kebetulan berada di rumah lama Datuk Seri Anwar Ibrahim di Bukit Damansara, Kuala Lumpur memberitahunya ada seorang lelaki lain turut berada di dalam rumah itu.* Sumber http://Suara-Keadilan.com

No comments: